Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Minister Koolmees van SZW heeft hiervoor de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Koolmees stelt de regeling nu open voor alle 45-plussers. Hij trekt nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen met de coach kijkt de deelnemer dan naar zijn huidige werk, naar wat hij kan en leuk vindt, en waar in de toekomst banen te vinden zijn. De coach kan de deelnemer ook helpen om nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies
€ 600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen. De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Comments are closed.