Een medewerker die ziek is heeft recht op de nodige verzuimbegeleiding. Bijvoorbeeld van een bedrijfsarts, maar misschien moet je ook een andere arbeidsdeskundige inschakelen. Wist je dat een zieke medewerker gemiddeld 250 euro per dag kost?

Er kunnen ook extra kosten zijn voor de re- integratie van je medewerker. Denk aan hoge rekeningen van je arbodienst, maar eventueel ook aanpassingen van de werkplek.

Kosten verzuim berekenen?
Hoe kun je zelf de kosten van verzuim op een rijtje zetten? Een voorbeeld uit de praktijk. Stel je salesvertegenwoordiger krijgt een ongeluk en is 3 maanden uit de roulatie en niet inzetbaar. Hoeveel geld gaat dit kosten?

Doorbetaling loon:
Een bruto maandsalaris van 4.000 euro. Hij kan drie maanden niet werken. Volgens de cao of je arbeidsovereenkomst betaal je 100% van het loon. In de periode van ziekte is dat 12.000 euro. Werkgeverslasten 2.400 euro. in totaal tijdens ziekte 14.400 euro.

Extra kosten door verzuim:
Kosten verzuimbegeleiding en re- integratie 400 euro. Kosten inhuur vervangende salesvertegenwoordiger 15.600 euro. Productieverlies 3.000 euro. Totaal extra kosten door verzuim 19.000 euro.

Tip: Wil je weten wat kort of lang verzuim jouw bedrijf ongeveer gaat kosten? Gebruik dan www.verzuimkosten.nl, de rekentool van TNO en CBS.

Comments are closed.